230526 Reis Behringen

Reisverslag van KBO-reis naar Behringen Duitsland van 22 mei tm 26 mei.

Maandag morgen om 7.30 uur staan alle deelnemers klaar op het oude Rabobankplein. Iedereen heeft er zin in. Het weer is wat onstabiel maar we gaan ervoor. De eerste dag reizen we naar Celle. Een mooie oude stad met veel historie. Een gids vertelt ons het een en ander van de geschiedenis van de stad. Daarna is er gelegenheid om zelf wat rond te struinen en een terras te pikken. Na wat moeilijkheden met de spiegel van de bus kunnen we iets verlaat doorreizen naar Behringen waar ons avondeten op ons wacht. Snel even de koffers naar de kamer en dan schuiven we meteen aan tafel. Hier staat voor ons een heerlijk asperges buffet. Het eten is voortreffelijk. Veel keuze en meer dan genoeg. Met een welverdiend drankje sluiten we de eerste dag af.

Dinsdag 23 mei: We schuiven wat in het programma en gaan eerst naar de Lüneburger heide voor een huifkarrentocht. Het waait hard en het is een beetje nat en koud. Maar dat kan de pret niet drukken. Iedereen is aanwezig. We verdelen ons over 2 karren en kruipen gezellig onder een paardendeken. Na een prachtige rit en een mooi uitkijkpunt eten we wat bij een kiosk. Ook hier is veel variatie maar ook veel niet. Dan rijden we naar Bispingen en bezoeken Jagd-Villa Iserhatsche. Echt mensen hier kom je ogen tekort. We krijgen een amusante rondleiding door de villa en langs heeeeeeeel veel verzamelingen. Dat is niet op te noemen. 25821 verschillende bierflessen. En alles wat bij plezier kan horen. Vol indrukken rijden we weer naar het hotel waar wederom een heerlijke maaltijd op ons wacht.

Woensdag 24 mei. Een reisje naar Hanzestad Hamburg. Ook hier bezoeken we onder leiding van een Nederlandse gids eerst te voet en daarna met de bus de historische stad. Na de lunch is er nog een boottocht door de haven van Hamburg. En daarna kan iedereen zelf een activiteit bezoeken. Er is voor ieder wat wils!!

Donderdag 25 mei. Om 9.00 uur staat de bus weer klaar om naar Lüneburg te reizen. Dit is ook wederom een Hanzestad met heel veel geschiedenis. We splitsen ons in 2 groepen en lopen met een gids langs de bezienswaardigheden. Er is gelukkig ook tijd voor een terrasje. Nu in de zon. Dus genieten voor iedereen. Na Lüneburg is er nog even tijd om langs een treinstation van Hunderd-wasser te rijden. Een heel kleurrijk station . En avonds wacht er na het diner een gezellige muziek avond. We hebben heerlijk gedanst en polonaise gehouden. Iedereen heeft genoten van deze laatste avond.

Vrijdag 26 mei. Het zit er bijna op. Om 9.00 uur staat de bus wederom klaar om richting Nederland te reizen. Voor onze lunch stoppen we in Osnabrück. Hier is iedereen zijn eigen weg gegaan. Daarna met de bus naar Straelen, waar we ons afscheid diner ontvangen. Voor mij was het een afkick diner. Wat waren we in Duitsland verwent.

Alles bij elkaar is dit een supergezellige reis geweest. Daarom wil ik ook iedereen bedanken voor zijn positieve bijdrage.
Anneke

Fotoalbum staat hier: fotoalbum