230829 Museum ’t Brabants Leven en Den Bosch

Dinsdag 29 augustus 2023 dagtocht ‘s-Hertogenbosch.

Door op de foto te klikken wordt die groter.

Op dinsdag 29 augustus om 08.15 uur vertrok vanuit Afferden met maar liefst 61 KBO-leden een grote reisbus van Ghielen naar de eerste stop in Den Dungen.
De stemming zat er meteen goed in en het ochtendzonnetje gaf al aan dat deze niet meer stuk kon. Eerst naar het bijzondere Museum “ ’t Brabants Leven” waar we een kopje koffie of thee met krentenbrood en speculaas kregen.

Omdat de groep te groot zou worden zijn deze gesplitst in groepjes van 15 personen.
De gidsen die wij hadden waren goed gebekt en hadden veel humor om de oude, zeer herkenbare, spullen aan ons te presenteren. Het was een interessante en amusante rondleiding waarbij er veel werd gelachen.

Hup hup in de bus naar de lunch in ‘s-Hertogenbosch. Het was een stukje lopen vanuit het station naar Bakkerij Royal waar een uitgebreide heerlijke lunch klaarstond zodat we gelijk bij binnenkomst konden aanvallen.  

Met een goed gevuld buikje gingen we lopend naar rederij Wolthuis voor een boottocht. We konden lekker op het bovendek genieten van het zonnetje en het aangeboden drankje. Het was een uur varen via De Dommel naar de De Dieze met uitleg over het gebied met zelfs een stukje gymnastiek om te voorkomen dat we met ons hoofd tegen de brug zouden knallen.


 

Bij terugkomst kon ieder zijn weg gaan en de een ging naar de St. Jan en de ander ging shoppen of een terrasje pakken. Velen hebben nog genoten van een “echte” Bossche Bol. Zo’n lekkere chocoladebol vol slagroom maar velen hadden nog geen plek vanwege de lunch die nog in de weg zat.

Daarna naar Zeeland, naar het Witte Huis, waar we een zeer uitgebreide warme maaltijd kregen voorgeschoteld, het was zelfs zoveel dat je zeker niet met honger naar huis hoefde te gaan.
Een 3 gangen diner met soep, hoofdgerecht met alles erop en eraan met als afsluiter een grote sorbet ijs. De drankjes waren inclusief en daar werd natuurlijk gebruik van gemaakt.

Nu op naar huis en na diverse mededelingen ging Pieter spontaan met een klingelbuul (geldzak) rond voor onze chauffeur Marcel.

Precies 12 uur later stonden we weer op dezelfde plek als in de ochtend en ging iedereen voldaan en met een glimlach weer naar huis, het was weer gezellig.