Hartverwarmde geste

Afferden | Het coronavirus heeft een enorme impact op de samenleving. Horeca en winkels zijn gesloten, mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven, bezoek is beperkt, kortom de samenleving zit op slot. Leefvrij Afferden wil daarom in deze bijzondere periode lokaal een aantal mensen een hart onder de riem steken. Gekozen is voor een hartverwarmend pakket met lekkere seizoensproducten voor alle leden van KBO Afferden. Voor de samenstelling zorgde plaatselijk ondernemer Suze van Berloo van Suzes Food.
Afgelopen dinsdag bezorgden 9 vrijwilligers van KBO Afferden de smaakvolle pakketjes bij de leden thuis. Zo’n 260 verrassingspakketjes met lekkere seizoenproducten volgens eigen recept heeft Suze van Suzes Food afgelopen dagen gemaakt. Zo vonden de KBO leden bijvoorbeeld een overheerlijke compote en een smakelijke chocolademelkmix in hun verrassingspakketje dat persoonlijk aan de deur werd overhandigd. Directeur Ed Peters van Leefvrij Afferden onderstreepte de actie door zelf een verrassingspakketje af te geven bij de 71-jarige Thea Theunissen in Afferden.
Leefvrij Afferden heeft samen met Nh1816 verzekeringen deze lokale hartverwarmende actie opgezet. “Wij vinden het belangrijk om in deze moeilijke coronatijd mensen een extra steuntje in de rug te bieden”, zegt Ed Peters. “We willen met dit gebaar niet alleen alle leden van KBO Afferden een hart onder de riem steken maar ook plaatselijke ondernemers steunen.
Met de jonge onderneming Suzes Food voor het maken en samenstellen van de pakketjes hebben we gezien de vele goede reacties een goede keus gemaakt. “Na het uitdelen van de pakketjes volgde dinsdagmiddag voor de vrijwilligers nog een kort samenzijn buiten voor het pand van Leefvrij Afferden in de Dorpsstraat. Daar werd op anderhalve meter afstand een krachtig wintersoepje aangeboden. Dat soepje kwam eveneens uit de keuken van Suzes Food.