230816 Bedevaart naar Kevelaer

KBO dagje naar Kevelaer

Woensdagmorgen 16 augustus j.l.  om 10.30 uur verzamelden de leden van de KBO Afferden zich bij de Regiobank. Het weer was fantastisch, droog met veel zon, de fietsen waren in goede staat, banden gecheckt en de accu’s vol en niet te vergeten, iedereen was goed gemutst. Op naar bedevaartsoord Kevelaer.

Alle neuzen dezelfde kant op en Wim Theunissen loodste ons via mooie kronkelweggetjes naar de locatie. Theo Hoppenreijs zorgde voor de goede oversteek zodat we ook heelhuids aankwamen. Na een hele korte pauze onderweg kwamen we aan in het gezellig stadje en het duurde niet lang of een deel van de groep zat bij, ik dacht, Golderner Schwan in de achtertuin. Heerlijk toeven daar en omdat de inwendige mens ook toe was aan een hap hebben we maar gelijk besteld en heerlijk genoten van een middagmaal.

Iedereen was verzadigd en na een wandeling door de winkelstraatjes en het aansteken van kaarsjes voor dierbaren kwamen we aanbeland bij de Kerzenkapelle. In een mum van tijd zat deze prachtige kapel vol met leden van de KBO afdelingen Afferden, Bergen, Heijen en Siebengewald.

Het was een bijzondere viering die in het teken stond van de Maria-Tenhemelopneming en op 15 augustus wordt herdacht.
Er was nog een bijzonder gebeuren aan deze viering. Onze pastoor Rick Blom wordt één jaar lang gevolgd voor een documentaire en t.z.t. te zien op KRO en L1. Wellicht is hier menige deelnemer van de viering vereeuwigd zonder het in de gaten te hebben.

We hebben bijzonder genoten van deze viering en gaan met een goed gevoel huiswaarts maar onderweg konden we het niet laten om de “Kaffee und Kuchen” bij Das Bauernhofcafe Winthuis nog tot ons te nemen want iedereen was het er wel mee eens dat we die zeker verdiend hadden.